Barber battles s Angry Beards

IMG_7992-2.jpg

Určitě jsi postřehnul, že tuto sobotu 21.4.2018 proběhl první barber battle v Čechách, kterého jsme byli hrdým partnerem. Battle byl součástí kosmetického veletrhu Interbeauty na výstavišti Holešovice v Praze.

Na Slovensku se uskutečnil oficiálně první battle, a to už 10.2.2018 v podobným duchu, tak se nedivíme MMG Freedom Barbers, pokud jsou malinko nasraný. Byli jsme na obou akcích a s čistým svědomím můžeme říct, že na první ročník byly obě extrémně vydařené. Nejdřív shrneme Bratislavu a pak se pustíme do Prahy.

 

Barber Battle Bratislava

Veletrh Interbeauty byl v Bratislavě poměrně o ničem, v prvním patře byly kočárky a podobný blbiny, celá hala byla prímově provoněná podělanýma plínkama, což na jednu stranu bylo dost autentický, na druhou to tak úplně v poho nebylo. V druhým patře byly šminky, nebylo jich málo, ale zas ani takový množství, aby nás to vystřelilo z kalhot. Ve stejným prostoru bylo i pódium. Bylo dost velký, a přesto v hlavní kategorii barber battlu praskalo ve švech. Před pódiem bylo několik řad židlí, který byly permanentně obsazený, a i za nimi stálo po celou dobu hafo diváků. Battle byl pod taktovkou již dříve zmíněných MMG v čele s Palermem, celkem uznávaným barberem, a dalších, kteří na akci krom porotců ze zahraničí přitáhli i Separa a Osťa, moderátora Hip Hop Reality. Jedna kategorie střídala druhou a nuda to fakt nebyla. Celkově veletrh v porovnání s Prahou o ničem, ale chlapci z Bratislavy zajebali show a barber battle stála za to.

After movie níže:

 

Royal Barber v Praze

V Praze byl veletrh o level pompéznější, víc vystavovatelů, zajímavější stánky i produkty. Barber battle byla taky v pavilonu kosmetiky na pódiu, který ale bylo lepší než v Bratislavě, i když podstatně menší. A co bylo další mínus, že bylo sdílený pro všechny soutěže, který se konaly. Jedna kategorie dostříhala a vystřídalo je vyhlašování mejkupu nebo něco podobnýho, což vyznělo dost divně. Škoda, že to nebylo někde zvlášť. Battle se po dvou disciplínách přesunula z pódia na prostor vedle něj, právě kvůli prostoru a vyhlašování. Účast byla taky slušná, možná i větší než na Slovensku, ale to bychom jen tipovali. Diváků tu bylo s rukou na srdce méně.

Za pražským eventem stála parta z brněnského barberu Royal Barber, snažili se, ale šlo vidět, že chybí kontakty s podsvětím a chyběl nám tam takový ten celebritský nádech, ono i MMG samo je dost profláklý a uznávaný. Na tomhle eventu byli aspoň porotci ze zahraničí, jeden dokonce námi doporučený Kraig Casebier, výborný americký barber žijící v Praze.

Takže sečteno podtrženo, oba eventy stály za to a určitě půjdeme i na další ročníky. Od Slováků jsme malinko dostali na prdel, ale vzhledem k prvním ročníkům to byla fakt pecka. Díky za organizaci a blahopřejeme výhercům, respektive spíše výherkyním, protože v Praze dominovaly barberky.

Zde náš krátký sestřih a těšíme se na oficiální aftermovie: