Pochlap se - Movember 2018

Zdravíčko, ty vousáči,

dnes je 7. 12. a my bychom ti chtěli shrnout úspěchy i neúspěchy našeho projektu Pochlap se. Prvně nějaký ty hard numbers – stránku projektu navštívilo od 1. - 30. 11. 2018 slušných 2 528 lidí. Nejnavštěvovanějším předmětem byl scénář divadelní hry od Evy Burešové, který se taky vydražil za nejvyšší částku.

Do projektu se nám podařilo zlanařit 2 Mo Bros, olympijskýho vzpěrače a našeho kamaráda Jirku Orsága, zpěváka Calina a Mo Sista zpěvačku a herečku Evu Burešovou. Díky darovaným předmětům se nám podařilo vybrat 8 200 Kč, který si už nyní hoví na účtu Mužů proti rakovině. Spojili jsme projekt s Aukrem, Centrem Černý Most, Original Barber Pointem, Muži v Česku, Lui no a samozřejmě Movemberem, potažmo Nadací Muži proti rakovině, který u nás zastupuje celý Movember.

V našem Movember týmu máme 8 vousáčů a zde jsme dali dohromady 1 832 Kč. Jasně, je tu určitě prostor pro zlepšení, ale všechno se počítá. Společně se nám tedy podařilo vybrat 10 032 Kč. Měli jsme větší plány, ale to my máme vždycky. Nakonec to bereme celkem jako úspěch – byl to první rok a desítku už jen tak na silnici nenajdeš ani v dnešní době blahobytu. Spoustu práce už máme za sebou a víme, že další ročníky budou jen lepší.

 

Příští Movember bude lepší

Co se nám úplně nepovedlo bylo v první řadě shánění dalších předmětů do dražby. Několik dalších jsme měli rozjednaných, poměrně dost lidem se projekt líbil, ale spolupráce nakonec nedopadla. Podařilo se nám tedy sehnat pouze polovinu ze zamýšlených 6 předmětů. Taky se nám úplně nepodařilo oslovit tolik lidí, kolik bychom chtěli. Pěkně zpracovanou zprávu jsme rozeslali do více než 180 redakcí a ani jedna článek nevydala, ani se neozvala nazpátky. To nás opět mrzí, ale je spousta projektů a asi nemůžou poskytnout prostor každýmu. O to víc si vážíme Mužů v Česku a Lui, kteří nám zprávu vydali na svých internetech.

Sečteno a podtrženo, představovali jsme si to jako Hurvínek válku a klobouk dolů všem, kteří podobný, jen podstatně větší projekty, dělají a vybírají peníze na nejrůznější dobrověci. My se zatím spíš snažíme a přidáváme kapky do moře, ale snad se cení i snaha a hlavní je, když nepřestává kapat.

 

Tady menší sestřih z našeho offline prodeje v prostorách Original Barber Pointu na Černém Mostě. Díky, že jste nám to oba umožnili:

Starej se o sebe a svý blízký během celýho roku a buď zdravý,

 

Angry Beards tým