Zásilkovna a Balíkovna zdarma již od 500 Kč, veškeré poštovné od 1 000 Kč.
Zpět do obchodu

Registrace

Šampon na vlasy, jako žádný jiný

Šampon 69-IN-1 je úplně něco jiného, než jste dosud zkusili. Pojďme se podívat, jaké dobroty jsme pro vaše vlasy namíchali.

Sodium Laureth Sulfate se získává ethoxylací z dodecyl alkoholu získaného z palmového nebo kokosového oleje. Je to povrchově aktivní látka, emulgátor, pěnidlo a změkčovadlo. Čistí a podporuje vzájemnou vazbu látek přítomných v produktu.

Kokosový+olej.jpgCoco Glucoside je jemná, povrchově aktivní látka, která se vyrábí z kokosového oleje. Je to přírodní emulgátor, umožňuje smíchání dvou a více nemísitelných kapalin, například vodu a olej, pomáhá vytvářet pěnu a smývá z pleti nečistoty. Vytváří velmi jemnou pěnu, je plně biologicky odbouratelný a navíc nevysušuje ani zbytečně nedráždí pokožku. Je proto vhodný i pro citlivou, suchou nebo podrážděnou pleť.

Cocamidopropyl Betaine je přírodní tenzid. Má schopnost napěnit a emulzifikovat výrobek. Je relativně šetrný a nevysušuje, takže je také vhodný pro všechny typy pleti.

PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate tohle je stabilizátor, který snižuje dráždivé účinky silných tenzidů.

PEG-7 Glyceryl Cocoate je neiontový polymer, který se vyrábí esterifikací látky polyethylen glycol (PEG) a kokosového nebo palmového oleje. Je to čirá, olejovitá kapalina s charakteristickým zápachem. Je rozpustný ve vodě a alkoholech, nerozpustný v tucích. Používá se jako multifunkční prostředek, syntetický emulgátor, změkčovač, povrchově aktivní látka a kondicionér. Zlepšuje vzájemné vazby látek ve směsích. Trochu dráždí pokožku a ničí přirozený kožní film. Takové látky je možné v šamponech použít, protože jsou v kontaktu s kůži velmi krátce, a tak získáte vše z jejich kladných vlastností a záporné téměř nepocítíte.

Mandlový+Olej.jpgAcrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer je syntetického původu, přesněji je to polymer na bázi pryskyřice. Je rozpustný ve vodě i v tucích. Vytváří na pleti, vlasech a nehtech špatně propustný film a ucpává póry. Používá se pro stabilizaci emulzí, jejich lepší viskozitu a hladkou konzistenci. Také prodlužuje trvanlivost. Používá se hojně v hydratačních krémech, prostředcích na opalování i anti-age produktech.

Magnesium Aspartate je hořečnatá sůl kyseliny aspartátové. Je to vlastně aminokyselina, která hraje důležitou roli při udržování proteinů v kůži. V kosmetice působí aspartát hořečnatý jako hydratační a změkčující složka.

Zinc Gluconate je mikropigment minerálního původu. V kosmetických produktech se používá jako přísada, která absorbuje, odráží nebo rozptyluje UV záření, a tím pokožku a v našem případě i vlasy chrání.

Copper Gluconate neboli glukonát měďnatý je složka, která dodává kůži důležitý stopový prvek mědi. Výzkum zjistil, že glukonát mědi je slibný jako účinná složka proti stárnutí. Glukonát měďnatý také funguje jako silný biocid. Během stárnutí dochází ke snížení produkce kolagenu a elastinu dermálními fibroblasty, stejně jako k rozkladu kolagenových a elastenových vláken. Měď stimuluje proliferaci dermálních fibroblastů a funguje jako základní koenzym při výrobě kolagenu.

Caprylic/CapricTriglyceride je přírodního původu. Velkým plusem této látky je vysoká stabilnost a odolnost vůči okolí, zabraňuje tak žluknutí produktu a prodlužuje jeho trvanlivost. Nepatří mezi alergeny, nedráždí pokožku, a proto je vhodná i na citlivou kůži. Používá především jako změkčovadlo. Na pokožku má výrazné zjemňující a vyhlazující účinky, na povrchu pleti vytvoří ochranný film a tím uzamyká přirozenou hydrataci. Zároveň umožňuje dalším složkám, aby se lépe vstřebaly do hlubších vrstev. Také má antibakteriální, antimykotické a antimikrobiální účinky. Na pleti zanechává nemastný, hedvábný pocit, proto bývá jako náhrada za mastné, nestabilní rostlinné oleje.

Inula Crithmoide Leaf/Flower Extract je extrakt z rostliny Omanu přimořského, který má blahodárné účinky na vlasy i kůži. Slouží jako kondicionér pro vlasy a ochrana pokožky. Používá se v řadě anti-agengových věcičkách.

Panthenol je alkoholový derivát získaný z kyseliny pantothenové. Tato složka se přirozeně nachází v rostlinách a je formou vitaminu B5. V kosmetice se používá jako zvlhčovadlo, snadno se absorbuje do vrstev pod povrchem pokožky, kde se přeměňuje na kyselinu pantothenovou, která se v lidském těle přirozeně vyskytuje. Má elektrostatické, protizánětlivé, antibakteriální, regenerační a zklidňující účinky. Zlepšuje hydrataci pokožky (změkčuje pleť, zanechává ji vyhlazenou a navrací její přirozenou rovnováhu), snižuje svědění pokožky, urychluje hojení drobných ran.

Pantolactone je lakton kyseliny příbuzný kyselině pantothenové. Působí jako kondicionér pokožky a má silný hydratační efekt.

Citric Acid díky vysoké aciditě se v kosmetických přípravcích používá na úpravu pH produktu i pokožky. Přidává se do anti-aging produktů, kde podporuje peeling a obnovu svrchní části pokožky. Pokožku také čistí, zpevňuje a bojuje proti pigmentovým skvrnám (má zesvětlující schopnosti). Ke všemu je antibakteriální a antimykotická.

Glycerin je čirá tekutina bez zápachu, rozpustná ve vodě a patří mezi nejpoužívanější složky v kosmetickém průmyslu. Přirozeně se vyskytuje ve všech olejích a tucích i v lidském těle. Proto se při kontaktu s pokožkou nechová jako cizí látka, nedráždí ji a nezpůsobuje alergie. Hlavní funkcí glycerinu je jeho vysoká hygroskopie (váže na sebe vlhkost) a pomáhá dalším látkám v kosmetických přípravcích, aby se co nejrychleji vstřebaly do pokožky. Tu pak zjemňuje, zvláčňuje a v nižší koncentraci jí pomáhá udržet si vlastní hydrataci.

Glycol Distearate je diester kyseliny stearové a ethylenglykolu, přidávaný do kosmetiky pro svůj zvláčňující efekt. Je dobrým pomocníkem pro udržení hydratace. Díky tomu že výrobku dodává perleťovou barvu, stává se atraktivnějším pro uživatele. Přidává se do šamponů, sprchových gelů, výrobků na nohy a nehtové péče. Glycol Distearate se považuje za zdraví neohrožující chemickou složku, ojediněle se ale u uživatelů s citlivou kůží může vyskytnout její dočasné podráždění.

Šampon obsahuje řadu dalších složek, které plní určitou funkci, nicméně hlavní jsme rozebrali. Kompletní seznam najdete níže a v případě jakýchkoli dotazů nám neváhejte napsat.

 

KOUPIT ŠAMPON
Zpět do obchodu