World Beard Records

Pokud jsi už za svůj život nestihl zaběhnout stovku nejrychleji na světě, zvednout nad sebe nejvíc kilo nebo složit Rubikovu kostku rychleji než průměrný 5letý čínský dítě, nevěš hlavu! Stále tu žije naděje, můžeš udělat světový rekord v nějaký beard kategorii.

 

Obdivuhodný rekordy

Nejdelší vous

Původem Nor Hans Langseth, který nakonec zemřel v USA, je držitelem vůbec nejdelšího vousu v historii. Ten měřil úctyhodných 5,33 m a tato délka byla naměřena roku 1927 přímo v Hansově rakvi na jeho pohřbu. 

Na Hanse se snaží dotáhnout Sarwan Singh, který je dosud žijícím držitelem nejdelšího vousu na světe. Jeho chlouba měří zatím "jen" 2,495 m, takže nejspíš už Hanse nestihne přerůst, ale i tak si zaslouží obdiv. Tento rekord drží totiž už od roku 2010.

 

Nejdelší knír

Titul nejdelšího frňouse v historii patří už od roku 2010 Indovi Ram Singh Chauhanovi. Už tenkrát jeho kňour dosahoval 4,29 m. 
 

Ženy s plnovousem

Důkazem místo slibů toho, že někteří lidé jsou hříčkami přírody, je Harnaam Kaur narozená 1990 v UK, která byla v roce 2015 zapsána do Guinessovy knihy rekordů jako nejmladší žena s plnovousem. Může za to hormonální nerovnováha, která jí dopomohla k vousům, za který by se nemusel stydět leckterý chlap.

Držitelkou vůbec nejdelšího vousu mezi ženami je pak Vivian Wheeler, Američanka, která se může pochlubit 25,5 cenťáky. No jako upřímně nevíme, jestli bychom za nějakou Guinessovu plaketu chtěli mít doma ženskou, která by nás při líbačce zvláštně šimrala na tváři. 

fbeard

 

Nejtěžší váha zvednutá pomocí vousů

Už od roku 2013 Antanas Kontrimas drží rekord za nejtěžší váhu, kterou dokázal zvednout jen pomocí svých vousů. Jednalo se konkrétně o 63,80 kg. 

PRO TIP: Nemáš silný paže? Neházej flintu do žita - pořád svý drahý polovičky můžeš nosit místo v náručí na svým beardu. A to je teprve machrovina!


heaviest

 

Nejtěžší tažená váha pomocí vousů

Ismael Rivas Falcon ze Španělska je držitelem rekordu v tažení nejtěžšího vlaku pomocí vousů. Tento vlak vážil 2 753,1 kg a Ismael ho dokázal potáhnout neuvěřitelných 10 metrů. A od roku 2001, kdy byl rekord oficiálně zapsán, nenašel žádného přemožitele. 

Slušným vyzyvatelem mu ale může být Kapil Gehlot z Indie, který v roce 2012 na svých vousech dokázal utáhnout auto vážící 2 205 kg. 

Borci mají vousy asi z oceli a nějaký to občasný zatáhání kartáčem nebo hřebenem už pro ně musí být jako pohlazení peříčkem. 

 

Nejvíce vyhraných soutěží

Pokud se zúčastníš World Beard and Moustache Championshipu a navíc ještě v kategorii Imperial partial beard, připrav se na to, že nejspíš pojedeš domů s brekem. V týhle kategorii už totiž od roku 1999 šest ročníků za sebou kraluje Karl-Heinz Hille z Německa. Nejde tady o délku vousů, ale o vzhled, originalitu a celkový dojem. Navíc se mu dvakrát podařilo vyhrát i celkovou soutěž. Aktuální počet titulů, který tenhle cápek drží, je osm.
winner

 

Když už všechno selže... 

Pokud nemáš čas, trpělivost nebo geny si nechat růst nejdelší plnovous na světě, utáhnout na něm nejvíc kilo a/nebo koule vyzvat na souboj několikanásobnýho šampiona, můžeš zkusit překonat tyhle divno týpky, nebo si ostatně vymyslet vlastní kategorii... Meze se rekordům evidentně nekladou, a to ani v hlouposti...

Nejvíc použitých pěn na holení

Pokud ti vždycky vrtalo hlavou, kolik pěn na holení musíš spotřebovat ve 3 minutách, abys byl ofiko zapsán do Guinessovy knihy rekordů, tak věz, že je to více jak 36. Lindsey Russell z UK totiž v roce 2015 dokázala vyprázdnit v rámci charitativní akce Make your face funny for money neuvěřitelných 36 pěn na holení. 

Tady máš jeden z mnoha příkladů, že holky mají holt rychlejší a šikovnější prsty. 

 

Nejdelší vousáčský řetěz

Pokud máš dostatek vousatých kamarádů, můžeš zkusit překonat 20 Němců, kteří už od roku 2007 drží rekord v nejdelším vousáčským řetězu měřícím 19,05 m. Návod je jednoduchý, mít dostatek kamarádů s aspoň trochu narostlou bradou, zamotat si vousy navzájem do sebe a pak už jen přizvat porotce z GWR.

My selhali hned v 1. bodě - nemáme žádný kamarády, natož nějak slušně vousatý.

chain

 

Největší setkání opičích ocasů

Největší setkání příznivců rozhodně ne mainstreamovýho stylu monkeytail beard AKA opičího ocasu se uskutečnilo v roce 2013 v izraelským Tel Avivu. Sešlo se zde celkem 244 účastníků.

Pokud nevíš, o jaký styl se jedná, tak pro názornost přikládáme ještě fotku Mika Fierse, který ho hrdě pěstuje.

 

Nejvíc kravin zapíchaných ve vousech

Američan Joel Strasser koncem listopadu 2019 dokázal do svého beardu zamotat neuvěřitelných 520 čínských hůlek. Obecně je to člověk, který má potřebu si pořád do fousů něco strkat nebo věšet. Je totiž i držitelem rekordu v nejvíce zavěšených vánočních baněk ve vousech (302 ks), nejvíce zapíchaných golfových tee (607 ks) a párátek (3500 ks). Tyhle všechny rekordy zvládnul pokořit ke konci roku 2019.

Asi chudák nemá, kde jinde zasunout, tak si to kompenzuje na vousech. 
 
Tak co, kámo? Který rekord zlomíš ty? Pinkni nám svoje crazy ideas klidně na socky.


Beardům zdar!