Šampon na vousy

Seš vášnivej vylizovač pekáčů, kterej má bírd imrvére smočenej v nějakým tom gulášku, plnej drobků a jinejch zásob na zimu? Není dobrý šamponovat vousiska moc často, protože většina přípravků tvoji chloubu nepříjemně vysuší a ve finále je to spíš na škodu. To ale řeší engrybírdí ultrajemnej šampík, se kterým můžeš v případě nouze vymejvat i denně.

 

Mytím ke zdravýmu bírdu

1-10_br-shampoo-250-1400-4Vousy potřebují mýt častěji než vlasy. Je to logický. Dostávaj se ti do nich denně kousky jídla, který nikdy nevyklepeš ven všechny. Knír smáčíš v pivu jak o život a někdy ti tekutý chléb národa našeho steče i po bradě. Potíš se a do toho je vzduch plnej pylu, prachu a všeho možnýho, co za tebe vousy schytávají, protože bírd funguje skoro jako osobní filtr vzduchu každýho chlapa.

Minimálně proto si zaslouží vousiska šamponovat častěji než vlasy, vždycky ale s rozumem. Určitě není potřeba beard drhnout pokaždý, co vlezeš do sprchy. Je lepší je umývat lokálně, jen kolem chlebárny, kde jsou nejzašvihanější. Namočíš hadr, dáš na něj trochu šampíku a normoš vydrbeš kolem pusy. Klidně občas omej jen vodou, taky se dá. Pokud nejseš vrcholový sportovec, jedlík, nebo něco podobnýho, kde by vousy dostávaly fakt zabrat, stačí šamponovat jednou za 2 až 4 dny podle toho, co zrovna vyvádíš.

Je taky potřeba si uvědomit, že kůže není stejná po celým těle a sprcháč ze slevovýho letáku by čistě teoreticky mohl mít něco společnýho s tím, že tě vousy po sprše hryžou jak piraně a kolem letící Boeing 737 jde na přistání na tvojí hlavě. Jestli máš nějaký lepší šampon na vlasy, tak vousům neuškodí zdaleka tolik, jako obyč sprcháč, kterej silně nedoporučujeme.

Asi se shodneme i na tom, že kůže na tváři není stejná jako na temenu hlavy a ani vousy nejsou to samý co vlasy. Proto dává smysl zainvestovat do šamponu přímo na vousy. Ten náš, krom toho, že je perfektní ve všech ohledech, vydrží na dlouhý týdny a investice do něj není zas tak závratná. Jestli neváháš nechat v knajpě pětikilo za bolehlav druhý den, určitě bys neměl váhat ani nad šampíkem za polovinu.

vousacuv-den2

Šamponuju tedy jsem

Jasně, engrybírdí šampíčko jsme vytunili po top strop a udělali ho "Gentle as FUCK", ale i tak je vymývání přirozenýho maziva z kůže a bírdu nevyhnutelným vedlejším účinkem. Složení na bázi tenzidů, což jsou aktivní čisticí látky získávaný z rostlinných olejů, je fakt ultra šetrné, ale obecně dvakrát do týdne by šamponovat běžnýmu chlapovi mělo stačit. Současně po umytí doporučujeme lupnout do vousů trochu oleje na beard, abys jim zpátky dodal, co šampon odnesl.

Nebyli bychom to ale my, kdybychom po šamponu nechtěli víc než jen očistu. Zase jsme to o fous povznesli! Po umytí tak vousy budou jemnější, půjdou snadněji rozčesávat a ke všemu je šampon antistatický, takže ti nebude vous trčet na všechny strany jak ježek Soník. A kapička legendární vůně Jack Saloon už je jen nablejskanou třešní na pomyslným šamponovým dortu.

Jsme si jistý, že týhle koupě nebudeš litovat a rozdíl poznáš na první namydlení. Kdybys měl jakýkoliv otázky, neváhej je na nás vystřelit na engrybírdím Facebooku nebo nám je vyšli na e-mail gang@angrybeards.cz.

Až budeš mít vous ve vůni, nezapomeň se o svoje dojmy podělit v hodnoceních. 

Ať rostou!

KOUPIT ŠAMPON