Vše, co jste si (ne)přáli vědět o svědivých kulích

Jaký je nejneodolatelnější nutkání, které lidstvo zná? Ano, škrábaní na kulích! Vyhlašujeme boj zpoceným přilepeným kulím a nekonečnýmu škrábání, odlepování a spravování. Přiznej si, že když nemáš v klidu pytel, nejseš úplně v pohodě ani ty.

Beard jelly titulní fotka

Péče o šourek je vážná věc a my ji tak i berem. Protože každý, kdo má pytel, měl by mít i kule se o něj starat. S největší pravděpodobností jsou tvoje svědivý návaly způsobený různým třením, neprodyšným oblečením z umělotiny nebo přilepením klenotů ke stehnu. Kule jsou jak Chemopren a lepí se k tomu, k čemu by neměly - stehna, lýtka, kotníky, futra, nic nezůstane ušetřeno. V horším případě jsou prostě zpocený jak čert. Jestli se ani v jedný ze situací nepoznáváš, doporučujeme zvážit kariéru operního pěvce.

Není pot jako pot

antisweat

Pot slouží k ochlazování těla – to asi novinka nebude. Evoluce pro nás připravila jiný způsoby, než je vyplazování jazyka a slintání si na prsa. Jestli je svědivý a mokrý pytel lepší variantou, to už není na našem posouzení.

Tělo je dobře promakaný "stroj". Umí se při horku, fyzický aktivitě nebo nemoci zchladit, aby nedošlo k přehřátí a průseru. Když je potřeba regulovat teplotu, stanou se z nás upocený hovada, vylučovaná kapalina se začne odpařovat z kůže a tělo se ochlazuje. Po tomto procesu zůstane né úplně příjemný pocit a leckdy se přidá i los odéros. O to horší je situace, když se to tohle vyskytne na nejdůležitější části chlapskýho těla.

Těžký den v práci, nervozita z rande nebo otrava z návštěvy tchýně mají společnou jednu věc – stres. Zapocený pytel může kromě fyzický námahy vzniknout taky ve spojitosti se stresem, strachem nebo nervozitou. 

Emoční pocení ale není úplně stejný jako to fyzický. Má především úplně jiný původ a aktivuje jiný potní žlázy. Tělo se sepne do reakce "boj nebo útěk" a túruje všechny systémy k akci – plus se začne potit.

Jak tenhle problémek řešit

Ať už je švestková svědivost způsobená přílišným pocením nebo ne, tady ti hážem pár rad, jak předcházet neustálýmu škrabacímu reflexu.

1. Nos kule v příjemným prostředí

Malý škrtikuly z mikrovlákna, gatě, který jsi měl vyhodit před pěti kily, a sezení za volantem v koloně. Uff, tohle přímo bolelo napsat. Nech kulím prostor, dej jim možnost dýchat a odvádět pot jinam, než že ti bude čůrkem stejkat mezi půlkama. Kašli na syntetický oblečení, který dává pocit, že ti na vercajku permanentně někdo stojí.

Řešením může být naše Calm Balls sada s trenclema, co maj Balls Holder. Kule přehodíš za přepážku a už o nich nebudeš vůbec vědět.

2. Mysli na hygienu

A nejen mysli, ale fakt ji praktikuj. Když si kule udržíš v suchu a čistotě, předejdeš všem nepříjemnostem, který by tě mohly mrzet, až se s nima budeš chtít někde blejsknout. V létě to může být náročnější, ale sprcha tak často, jak to jen jde, a pohodlný spoďáry jsou základ. Uleví ti i letní sestřih. Menší buš znamená větší průdušnost, ale je to dvousečné území. Zkrácením sestřihu se kule stanou přilnavějšíma a ve finále se můžou potit víc. Jak nám ale etiketa káže, holokoulí by už měla být samozřejmost, podobně jako otevírání dveří žabám.

3. Prubni intimní kosmetiku

Intimní kosmetika je sice v našich končinách něco nezvyklýho, novýho, ale nepochybujeme o tom, že to je gamechanger. V repertoáru proto máme rovnou dva kousky a každý z nich má svý využití. Koulí mazivo Antistick je ideálka při fyzický zátěži, pytel promaže a sníží jeho přilnavost tak, že si pohyb užijete oba naplno. Na druhý straně stojí deodorant na kule Antisweat, který využiješ při nervozitě a stresovým vypětí, kdy se potíš i bez sportovních výkonů. Uklidní kulestroj a vysvětlí mu, že není potřeba se hned rosit.

BALLS-ANTISWEAT-150-lifestyle01

4. Udržuj zdravý životní styl

Čím líp se o sebe staráš, tím líp tělo zvládá pracovat – mimo jiný se nebudete potit jako prase při výpravě ke kávovaru do 20 metrů vzdálený kuchyňky a světe div se, ani ten pot nebude tolik smrdět. A pij. Hlavně vodu. Čím hydratovanější seš, tím líp tělo zvládá regulovat teplotu a nepotřebuje tak masivně roztáčet potní žlázy.

5. Vyhýbej se stresovým situacím

Ha, tak ten byl dobrej. Příště, až tě žaba bude tahat na návštěvu ke svojí mámě, tak si dupni, že chceš mít kule v klidu a nikam nejedeš. Jestli si na to troufneš, určo nám pak dej vědět, jak moc jsi dostal přes hubu. 

A nakonec za nás necháme promluvit Stanleyho, kterej ti shrne, proč že tě ty kule tak svědí: