Beard doping - ať rostou

V Dopingu se podle všeho koupete. Za chvíli ho budeme muset začít lejt snad do kanystrů. Jestli ale ještě s tímhle zázrakem nemáš moc zkušeností, pojď nejdřív nahlídnout pod pokličku, ať nemáš pocit, že nám to vaří Jirka Babica. Doping je prvotřídní matro, který má hlavu a patu, jen ho musíš správně používat. Čti proto dál a dozvíš se, jak vlastně funguje, proč funguje a co dělat, když nefunguje. Pěkně sakumprdum všechno, abys mohl zažehnout pořádnej růst!

Doping

Po prvním kontaktu s Dopingem obvykle chlap začíná s „TyVoleToPálí“ a plynule přechází na „PániToVoníJakBlázen“. Na to hřejivý pálení si ale tělo po pár týdnech zvykne a pak přichází na řadu „TaBradaJeNějakáJemnější“. V ideálu se za pár měsíců z chmýří stanou hřebíky a majestátnost tvýho bírdu o pár levelů povyskočí. Pojď ale mrknout na to, co všechno za tímhle kouzlem stojí.

Tajemství šéfkuchaře

Neboj, zase takový tajemství to není. Hlavní účinná složka Dopingu se jmenuje kopexil, látka s obrovským renomé, když přijde na podporu růstu vousů (ale dokonce i vlasů a dalších chloupků). Kopexil do vousů proniká kořínkama, napomáhá růstu a zpomaluje vypadávání. Jestli tě zajímá mechanismus, jakým to Doping dělá, tak změkčuje kůži v okolí kořínků, aby vous mohl snadněji prokouknout ven.

V Dopingu kopexil ale rozhodně není sám. Další důležitý složky, který teda zní spíš jak mystický zaříkávadlo, jsou vanillyl butyl ether a menthyl lactate. Ty dělaj to, že se po aplikaci cejtíš jak Kevin ze Sám doma při prvním koštu vody po holení. Kůži prohřejou a pořádně ji prokrví. Ve složení Dopingu pak najdeš i hromadu vitaminů a hydratačních, protizánětlivých i zklidňujících složek. Když už si tím pravidelně mastíš bradu, tak ať to fachá jaksepatří.

Na složení každopádně dnem i nocí usilovně makáme, aktuálně jsme na verzi Doping 2.0.

Jak nasypat vousy?

Doping

Nedáme ti návod, jak se zmastit. Řekneme ti, jak Dopingem zmastit vousy. Možná by stačilo říct, že si máš první přečíst používání, který do tebe cpeme na webu i na krábě Dopingu, ale ruku na srdce. Kdo ještě dneska čte návody?!

Takže v úplný zkratce – Doping sypej hned po sprše (nebo aspoň po rychlým umytí), kdy je kůže zbavená mastnot a póry teplou vodou roztažený. Zajeď zobákem skrz vousy až na kůži a pumpni si 3–6krát tam, kde chceš růst podpořit nejvíc. Nakonec ty místa promasíruj.

Používáš i další dobroty, jako je olej nebo balzám? Počkej po Dopingu aspoň 10 minutek, než na tváře začneš patlat něco dalšího. A pokud bylo zrovna dneska večer na řadě rozbodávání xichtu Rollerem, Doping i olej na noc vynechej, ať nasraný kůži neublížíš.

Holit, nebo neholit?

Neholit, díky. Opakujeme to furt. Ptáte se nás na to, protože tu s námi žije mýtus, že holením se vous zpevňuje, a čím častěji holíš, tím víc to roste. Sorry za to, ale je to naprostej bullshit. Holením sesekneš úzkou špičku vousu, takže ti tam zůstane opticky větší a pocitově ostřejší konec. Ale jinak je to na chlup stejnej vous.

Jediný uznatelný důvod, proč při dopování vousy zkracovat, je snazší aplikace. Zobákem jde ale Doping dávkovat i přes beard, jen je to trochu větší drbačka. Jestli musíš zkracovat, tak rozhodně strojkem a ne na míň než 1 cm, určitě to nekos žiletkou nebo shavettou. Kdybys ale nedejbože potřeboval dohladka, tak Doping po holení vynech. Mohlo by to být dokonce kontraproduktivní!

Funguje Doping i na jiný porosty?

Doping probouzí k růstu všechny folikuly. Existuje proto teoretická možnost, že kdyby ses pravidelně koupal ve vaně plný Dopingu, proměníš se v Chewbaccu. A jestli do tohodle experimentu půjdeš, dej nám určitě vědět, protože to musíme vidět! Chceme ale říct něco jinýho – i když je Doping primárně na vousy, dokáže pomoct i s ostatním porostem. Papírově může pomoct i vlasům, akorát za plešatěním je asi bambilion důvodů, který by leckdy nespasil ani sám pánbů.

To stejný platí i pro folikuly našich lasiček. Některý se na Facebooku drze chlubí, jak využívají Doping na obočí, který si v pubertě vyštípaly a už jim nikdy nenarostlo. Jiný z nich neumí odolat vůni Dopingu na chlapský bradě a rovnou po nositeli skočí. Těm hrozí, že si budou muset holit knírek mnohem častěji. Tak bacha na to!

FotkaTelo2DopingVol1-800x530

Co když Doping přestanu používat?

Nemusíš se bát, že jakmile přestaneš Doping používat, těžce vydřený beard seschne a upadne. Doping podporuje růst vousů, který jsi už měl, jen byly lenivý nebo neměly dostatek síly prodrat se skrz tvrdou kůži. Důležitý je dopovat tak dlouho, aby tyhle probuzený vousy dospěly a dokázaly se o sebe postarat samy.

Pokud přestaneš ze samý radosti, že už ti beard začal houstnout a máš vyhráno, tyhle slabý kusy by mohly zakrnět nebo skončit pohřebný pod tvrdou a suchou kůží. Každopádně doporučujeme trpělivost a v dopování vytrvat, dokud si nebudeš výsledkem úplně jistej. Kdybys to chtěl číslem, tak dva měsíce jsou minimum, čtyři průměr a šest maximum, kdy má smysl ještě čekat nějaký výsledky.

Kdy se (ne)pokoušet boostovat růst

Největší mrcha, která ti může srandu z beardu zkazit, je genetika. (Teda krom toho, že nezkusíš vůbec nic.) Geny fakt občůrat nedokážem. Jestli máš mezi předky samý holátka, klíďo boost růstu zkus, ale pravděpodobně se měřitelný výsledky nedostaví. Stejně tak když seš ještě poberta, který hormonálně dospěje až za pár let. Zkus svůj čas a finance věnovat něčemu užitečnějšímu – třeba drogám a alkoholu – a počkej si, dokud to nezačne rašit samo.

Doping je hlavně pro chlapy, kterým už vousy rostou, jen ne všude. Nebo ne tím způsobem, kterým by si představovali. Každá brada je jiná a úspěch záleží na pouhých 458646356 faktorech. Někdo vidí výsledky po měsíci, jiný po dvou, třech, někdo vůbec. Než nad Dopingem zlomíš hůl, doporučujeme mu dát 4–6 měsíců. Jestli chceš pro bírd udělat maximum, můžeš na shopu vybrakovat celou kategorii pro růst vousů nebo si ji nechat zabalit do pekelnýho setu Růst Boost.

Netroškařili jsme a krom Dopingu jsme mákli i na Rolleru a Beardroids. Roller ti parádně rozbodá hubu 540 titanovejma jehlama, tím aktivuje hojení kůže a tělo do ní nažene krev, kolagen a další dobroty. Droidy fachaj zevnitř a dodávají potřebný živiny, který často ve stravě založený na guláši a pivu chybí. Nastrkali jsme do nich klíčový složky pro růst vousů a vlasů, ale pomůžou i kůži, nehtům a podpoří tvoji mentální činnost. Jakože k lepšímu.

Doping

Polepšíš si, když nám zahneš?

Sere nás, když Doping někomu nepomůže. Jsme sice dobří, ale ne všemocní. Přece jen růst je docela věda a ne všechno dokážeme ovlivnit. Když nešlape náš Doping, můžeš zkusit něco od konkurence, ale záruku výsledků ani tam nečekej.

Slušný ohlasy má například Copenhagen Grooming. Sází na roller, který u nás dostaneš taky – a navíc se sexy vousáčem! Další růstochtivky experimentují s minoxidilem. Ten je ale v EU jako složka pro použití v kosmetických přípravcích zakázanej. Nehledě na to, že je mnohem agresivnější a z velký části je to hlavně alkohol, který kůži dost podstatně vysušuje.

My jsme do Dopingu našroubovali šetrnější kopexil a doplnili ho o hromadu dobrot, který bradě prospívají a neničí ji. Fakt bychom dali ruku do ohně za to, že buď Doping, nebo nic.

Engrybírdí rada: A nebude to úplně nestranná rada. První bychom doporučovali zkusit Doping. Kdyby nezabral, tak bychom šáhli po chváleným Copenhagen Groomingu. A kdyby ani to neklaplo, obětovali bychom při měsíčku pár panen. Až potom bychom se odhodlali jít do minoxidilu.

Růst boost za 3, 2, …

Teď máš všechno, co do startu potřebuješ, a můžeš růst odpálit. Nečekej zázraky na počkání, ale když pravidelně nasypeš a bohové budou milostiví, výsledky přijdou. V každým případě jsme tu pro tebe, takže jestli máš nějakej dotaz, něco se ti nezdá, nesedí ti nebo tak, obrať se na naši linku důvěry. Tlemit se ti nebudeme a zkusíme pomoct.

A ultra rádi budeme za tvoje upřímný hodnocení. Sto brad, sto přístupů, a čím více info od tebe se k nám dostane, tím lepší specialitky dokážeme v budoucnu vyseknout. Takže ať už používáš naše nebo konkurenční výrobky, pochlub se se zkušenostmi!

Ať rostou 👊