Vratný lahve [Update říjen 2021]

Lahváče sbíráš do basy, kterou pak v krámě vyměníš za novou. Úplně stejně chceme zavíst vracení engrybírdích skel. Jsou pro nás cenný a přijde nám škoda je zbytečně vyhazovat. Dělali jsme si menší průzkum, kterej jsi možná postřehnul. Ukázalo se, že spousta chlapů je používá na šroubky, špendlíky svých drahých poloviček a podobně. Taky se ukázalo, že dobře slouží i na uchovávání Holandskem proslulých květin, tulipánů. Pokud se ti ale lahvičky jen válí doma, případně je vyhazuješ, je to věčná škoda.


⚠ ČTI UPDATE DOLE [říjen 2021] ⚠

Přesně pro ty z vás, kteří to tak mají, jsme vymysleli vratný lahve. Všechny lahvičky od našich výrobků nám můžeš poslat zpět, my je připravíme na další naplnění a znovu použijeme.

#EkoBeards #ZachraňmeLesy

 

Systém na vracení je dvojí

VratneLahve.jpgPrvní možností jsou sběrná místa. Barbeři a obchody, který se rozhodnou s námi do toho jít, od tebe prázdný lahvičky vezmou a schovají je. My je vždy za nějaký čas přijdeme navštívit a prázdný sklo si odebereme.

Druhou možností je poslání přes Zásilkovnu. Napíšeš nám, my ti pošleme lístek na Zásilkovnu, abys nic neplatil a pošleš nám je. Ideální by bylo takto posílat alespoň 6 nádobek, abychom na poštovným nezkrachovali.

 

Za to, že s námi do této EKO akce půjdeš, ti jako poděkování dáme slevu 10 Kč/ks na další nákup, stejně jako ti pivovary vrací 3 koruny za flašku. Víme, že takový znovupoužití lahví je kapka v moři, ale ono se to všechno sčítá a každá kapka pomůže.

 

 

UPDATE 2021: Program vratných lahví pozastaven!

Chlapi, jste fakt neskuteční! S vaší pomocí se nám podařilo vybrat obrovskou hromadu skla. Na týhle straně to zafungovalo na jedničku. Co ale vůbec nefachalo, byla ta část, kde se mělo sklo umejt od zbytků kosmetických hmot a připravit na znovunaplnění. Ukázalo se, že současná technika na tenhle úkol jednoduše nestačí (jako stačila by, ale to bychom na čištění deseti lahviček museli vždycky prodat jednoho Mustanga). Vybraný fialový sklo máme pečlivě uložený v časový schránce, která čeká ve skladu na dobu, kdy lidstvo ovládnou roboti se štětkama místo rukou, aby to mohli adekvátně vymejvat.

Zatím teda další sklo s dovolením neposílejte a mrskejte ho prostě do konťáku na barevný sklo. ♻

Budeme dál sondovat aktuální možnosti a hned jak najdeme nějaký slušný řešení, projekt zas otevíráme a jak vágusové na hlavním nádraží sbíráme použitý skla!