Jak zrychlit růst vousů (komplet návod)

Zázraky na počkání neumíme a ani genetiku se nám ještě nepodařilo obejít. Objevili jsme ale způsob, jak spolehlivě podpořit růst vousů natolik, že se za měsíce až roky spoustě z vás fakticky povede vypěstovat luxusní beard. Jasně, teď na začátku bys byl rád i za strniště, ale jak tomu jednou přijdeš na chuť, určitě se u něj nezastavíš. V tomhle článku ti prozradíme všechny tajný rady a receptury, který ti na cestě za pořádným růstem můžou pomoci.

 

Kdo si počká...?

tonikum

Než se do toho pustíme, pojďme si udělat jasno. Jestli jsi puberťák, kterej se už vidí s plnovousem jak Jason Mamoa, možná si tenhle článek ulož na pozdější dobu, kdy ti nalejou pivo i jinde než v tý jedný nálevně za rohem. Dokud v těle neproběhnou určitý změny a vousy nezačnou přirozeně růst, tak ti ani svěcená voda nepomůže. Dej CTRL+D, užívej si mládí a makej zatím na jinejch důležitejch věcech – hlavě, muskulatuře, bankovním kontě – za to všechno ti bude tvoje budoucí já vděčný. A až přijdou vousy, my tě tu budem čekat s otevřenou náručí.

Nejseš už ňákej ten pátek adolescent? I ty si musíš uvědomit, že vousy vyžadují čas. Zázračná vodička, kterou si napatláš na bradu, a po týdnu se staneš největším lvem ve výběhu, fakt neexistuje. Jo, je to zklamání. Ani Řím nebyl postavenej za den. Ale nevěš hlavu, máme i dobrý zprávy. Několik způsobů, jak růst naboostovat, přece jen existuje.

 

Doping povolen

Pokud už jsi dosáhnul určitýho stupně tělesný vyspělosti a máš odhodlání (a trpělivost) nechat si narůst masivní hřívu, ale vousy ti zatím rostou jen řídce, s hluchejma místama a pomalu, budeš tomu muset malinko pomoct. V první řadě šáhni po Beard Dopingu, což je to nejúčinnější, co můžem v současnosti nabídnout. Celej jsme ho vytunili tak, aby vyburcoval kůži k pekelnýmu prokrvení. Krev je nositelem živin, vitamínů a minerálů, který se tak z ničeho nic začnou hrnout do spících folikul (vousových kořínků, jestli chceš). Navíc obsahuje látky změkčující kůži kolem kořínků, takže i slabý vousiska prorazí a začnou se rvát o svoje místo na světle.

Jestli chceš růst nakopnout ještě o fous víc, přitlač a k chemický iritaci kůže přidej i starou dobrou mechanickou. Rozpíchej si 2x týdně hubu Rollerem. 540 jehliček kůži slušně rozběsní a ta se masivně prokrví, aktivuje přirozený hojení a napumpuje se krví plnou kolagenu, elastinu, keratinu a dalších dobrot. Jednoduše budeš mít zdravější a mladistvější kůži a vousí folikuly začnou makat naplno.

Občas bývá problém i v tom, že živiny v krvi moc nejsou, vousy rostou slabý, kůže je suchá a po pár dnech bez žiletky vypadáš jak oškubaný kuře. V ten moment koukej zamakat na stravě, ať kůži vyživuješ hlavně zevnitř. V dnešní době je hromada lidí přežraných, ale pořád podvyživených. Co bys do sebe dostal v ideálním světě pestrou stravou, ti v reálu dodají Beardroids v jedný tabletě. Sice zdravou životosprávu nenahradí, ale dodaj vousům a kůži klíčový složky pro růst. Navíc udělaj radost i kůži, nehtům, podpoří mozkovou činnost, zlepší metabolismus živin a díky zinku nakopnou k pořádný aktivitě i tvoje spermie. Takže čistě na růst je nezobeš, dobra napáchaj mnohem víc.

doping1

Bitva na všech frontách

Jak už říkali naši dědové: na zdravém těle, zdravý vous. Ne každý si uvědomuje, že pro růst je důležitý celý organismus jako takový, nejen xicht. Tak ti to tu pro jistotu připomínáme. Co do sebe cpeš a jak žiješ významně ovlivňuje i růst vousů. Zdravá strava je prvním krokem za pořádným a zdravým vousem, dostatek vitamínu B a biotinu nesmí chybět. Stejně důležitý jsou i proteiny, ořechy, ovoce a zelenina. Zkrátka jez to, co ti máma říkala, že máš jíst. Už odmala totiž měla starost o tvoje vousy.

Cvičení s tím, jak žiješ, taky dost úzce souvisí. Pohyb v posilovně a hlavně venku je skvělý pro tělo i mysl. Sluneční svit přinutí tělo tvořit vitamín D, který je nezbytný pro mnoho pochodů v těle – jen tak mimochodem třeba pro růst vousů a vlasů. Zkus taky eliminovat stres. Říká se to snadno, dělá hůř, ale je to další významný faktor ovlivňující všechny funkce těla, takže i růst vousů. Najdi si outdoorový koníček, hledej šutry, cestuj nebo třeba začni obíhat krámky s keramikou a sbírat figurky slonů. A dopřej si i pořádnej spánek. To všechno je recept na urychlení růstu vousů.

 

Kdo myje, ten jede

A teď k tomu xichtu. Kůži na něm je potřeba udržovat čistou, vyživenou a hydratovanou, abys vytvořil ideální prostředí pro růst. Základ je pravidelný (ranní) propláchnutí obličeje a vousů teplou nebo aspoň vlažnou vodou. Jednou za 2–3 dny ji vem beard šamponem na vousy, který se postará o všechny nečistoty.

K čistší pokožce ti dopomůže i peeling, který kůži odrbe od mrtvých buněk, ale vousy neponičí. Zbavíš se mrtvýho masa a dáš prostor nově vytvořeným buňkám, který líp absorbují všechny kosmetický hmoty a Doping bude makat o to líp.

A jestli seš fakt pečlivka, můžeš kůži navíc pravidelně masírovat. Do toho ti doporučujeme skočit s partnerkou, přece jen si mačkat tlamu není pro chlapa úplně to pravý ořechový. Masírování je takovou levnou náhražkou Dopingu, Rolleru i peelingu, stimuluje kořínky a dostává z kůže mrtvý buňky, aby se ke slovu dostaly nový a zdravý. Skvělý je na to i kartáč, kterej kůže miluje.

 

Nezastřihovat, neholit na kůži

Rozhodně to nepůjde bez zmíněnýho odhodlání a trpělivosti. Přijdou chvíle, kdy vousy nebudou růst rovnoměrně, na některých místech možná vůbec. Doporučujeme ti tohle trapný období přečkat a nezastřihovat, případně fakt jen sesekat holícím strojkem na pár mm, ale decentně, aby sis nepokosil vousí mláďátka, který se začaly teprve líhnout.

Mythbusters: Zastřihování není cesta k pevnějším a silnějším vousům, nepodporuje žádným způsobem růst a k vytouženýmu bírdu tě nijak nepřibližuje. To je celý jeden velkej mýtus. 

Svýmu vzhledu a základní výživě vousů můžeš píchnout trochou balzámu na vousy nebo vosku, kterej má smysl používat až v momentě, kdy nějaký vousy máš a chceš se vyhnout právě jejich zastřihování.

 

Roost boost v kostce

Takže abychom ti to shrnuli  žer zdravě, sportuj a kartáčuj si tlamu. Jestli to fakticky neroste, vytáhni šrajtofli a pořiď si tři nejtěžší kalibry z vousatýho arzenálu, ideálně v týhle nabušený růstový sadě. Makej na svým bírdu se železnou pravidelností a vydrž to aspoň 2 měsíce, ideálně 4. Jestli se do tý doby nedostaví vůbec žádný výsledky, asi jsi se prostě narodil jako holobrádek a jedinej plnovous, kterým se v životě budeš moct pyšnit, bude inner-beard ukrytej hluboko ve tvý duši.

Na konec ještě jedna dobrá zpráva. Na rozdíl od vlasů, vousy s věkem rostou rychleji a dokonce na místech, kde v mládí nerostly, takže opravdu buď trpělivý. Pedoknírkem to začíná, krkonošským plnovousem končí.

Ať rostou!

 

KOUPIT SADU NA RŮST VOUSŮ