Vousáčův den

Máme tady pár slov pro všechny vousáče, kteří hledají ideální kombo bírdích výrobků. A pokud patříš mezi šílence, co nakoupili černý zlato u nás, tak ti patří obr dík a tu máš návod, jak to všechno vlastně používat.

 

Ranní rutina 

vousacuvden

Nemáme na mysli kafe a cígo. Hned první (nebo alespoň druhá) věc, co potřebuješ ráno v koupelně sfouknout, je rychlej oplach. Stačí si teplou nebo vlažnou vodou ošplíchnout xicht, abys kůži a beard zbavil všeho bordelu, kterej přes noc tělo vyprodukovalo.

Pokud ses předchozí večer vylil jak váza, vem to raději z gruntu i se šamponem. Jen pro jistotu – hlava v záchodě se za hygienu fakt nepočítá.

Bereš Doping? Teď je ideální příležitost nadopovat. Beard Doping si pumpni na několika místech rovnou na obličej a pořádně rozetři. Je to účinnější cesta, než když si pumpneš pár kapek na ruce a pak se to teprve snažíš rozmatlat po tlamě. Za 5–10 minut se naše živá voda vstřebá, takže máš čas se pověnovat zbylýmu porostu.

Po chvilce prokrvování kůže pod beardem je na řadě krmení vousů. Vem na to olej na vousy nebo balzám na vousy. Jestli jsi z nich zmatenej jak lesní včela v roji, pošlem tě na článek Olej versus Balzám, kde jsme se o nich rozkecali o něco víc. Obecně platí, že balzám vydrží víc. Takže po něm sáhni, jestli se ti stihly začít kule tropicky rosit už teď ráno (nahoď Calm Balls), nebo tě čeká tuhá šichta na Sibiři. 

Nakonec stačí už jen pročesat a promasírovat kartáčem. Na majestátní beard patří ještě hřeben a zkrotit ho do sexy šejpu můžeš pomocí vosku na vousy. No a po tomhle final tači hurá na lov. Kočiček nebo jelenů, záleží na tvojí preferenci.

Beardroids

Šlapeš do bírdu na 100% a sypeš taky naše droidy? Lupni tam po ránu jednu tabletu a máš splníno. Ideálně někde kolem snídaně, ale jestli nestíháš, nech droida až na večer, určitý vitamíny se prostě líp vstřebávaj s jídlem.

 

Sečteno podtrženo – voda, Doping, balzám (olej), kartáč. Easy, ne?

 

Večerní pohodička

Kam přes den strkáš bradu, je tvoje věc. Jestli ji potřebuješ večer umýt, vydrbej ji šamponem na vousy. Vem to prstama až na kůži, protože potřebuješ umýt především ji. Ale něžně, nedrbeš čokla za uchem. A opovaž se použít sprcháč z kaufu! Náš šampon je gentle as fuck, takže se nemusíš bát si s ním bradu mejt denně. My víme, že seš závislák. Ale jestli jsi zvědavý na náš názor, tak bohatě stačí jednou za 2 až 4 dny.

vousacuv-den2

Po očistě je čas využít toho, že má kůže otevřený póry, který přímo dychtí po dalších beardích dobrotách. A následuje zase stejný kolečko jako ráno. Doping, olej, kartáč. Předpokládáme, že na Sibiř na noční nejedeš, takže stačí olej místo balzámu.

Jestli zrovna nastal čas na úpravu kontur, zahol je shavettou hned po šamponování. Pokud ale bereš Doping a pěstuješ si zatím spíš strnišťátko, nezaholuj určitě čerstvě se líhnoucí vousí mláďátka. Ty možná tak zkrať strojkem, ale ne až na kůži.

Roller

Patříš mezi fajnšmejkry, co si rozbodávaj tlamu Rollerem? Dvakrát v týdnu nahraď večerní dopování 540 titanovejma jehlama, kterejma naser kůži. Pak už na ni nic nematlej, nech makat přírodu a mazej rovnou do pelechu.

 

Sečteno podtrženo – šampon (3x týdně), (shavetta), Doping-olej-kartáč, nebo Roller

 

Vousáč tvrdej chleba má 

S velkým bírdem přichází i velká zodpovědnost. Jasně, nemusel by ses starat vůbec, ale za chvíli bys vypadal spíš jak lovec mamutů než chlap z 21. století. Nebuď ale moc naivní a nevěř všemu marketingu. Nepotřebuješ milion věcí a hodiny strávený v koupelně. Dohromady ti tahle nezbytná sebepéče nezabere ani půlhodinu denně a za poctivou práci se ti možná Bůh Beardu odmění luxus růstem. Divili bychom se, kdyby ne.

Tak ať rostou!